• Ben je je sleutels kwijt? Als je je sleutels kwijt raakt heb je een probleem. Voor het openen van je huisdeur kun je ons bellen. Maar het probleem is vaak groter dan dat. Je autosleutels, sleutels van je werk, van andere huizen zitten vaak ook aan je sleutelbos. Je moet er toch niet aan denken dat je je sleutels kwijtraakt?

  Nooit meer je sleutels kwijt met de Sleuteltracker

  De techniek staat voor niets. Je hebt sleutelhangers met een bluetooth verbinding. Dit noemen ze sleuteltracker of bluetooth keyfinder. Je installeert een app op je mobiele telefoon en via deze app kun je je sleutels terugvinden. Wij verkopen geen keyfinders omdat we nog geen product hebben gevonden die voldoet aan de kwaliteitseisen van TVDL. Maar misschien werkt het voor jou.

  Je sleutelhanger vasthaken

  Het is slim om je sleutels te bundelen aan een sleutelhanger. Meerdere sleutels raak je minder snel kwijt dan een losse sleutel. Er zijn sleutelhangers met een mini-carabiner waar je je sleutelbos mee kan vasthaken aan je broek, jas of tas. Dan kunnen ze er in ieder geval niet per ongeluk uitvallen.

  Een opvallende sleutelhanger

  Gebruik een opvallende sleutelhanger. Opvallend van kleur, grootte of vorm. Dan vind je ze eerder terug.

  Routine

  Bewaar je sleutels altijd op een vaste plek. Er zijn verschillende sleutelkastjes te koop om thuis je sleutels op een vaste plek te bewaren. Zorg dat je het sleutelkastje buiten het zicht houdt. Je moet het inbrekers natuurlijk ook niet gemakkelijk maken. Wen jezelf ook aan om je sleutels op een vaste plek mee te nemen. Als je je sleutels kwijtraakt zul je ze eerder missen.

  Wat doe je als je toch je sleutels kwijt bent?

  1. Kijk eerst of je de sleutel per ongeluk op de deur hebt laten zitten.
  2. Vraag iemand met je mee te zoeken, samen zie je meer dan alleen. Zelf ervaar je vaak ‘blinde vlekken’ met zoeken op bekende plekken. Je kunt er daardoor gewoon ‘overheen’ kijken.
  3. Ga je gangen na, wat heb je gedaan? Als je hetzelfde spoor weer loopt heb je grote kans dat je weet waar je je sleutels hebt neergelegd.

  Ben je je sleutels definitief kwijt?

  Ai, hopelijk gebeurt dit je nooit meer. Als je daardoor geen toegang meer hebt tot je huis, bel ons, Wij komen je op elk uur van de dag helpen de deur voor je te openen. Vaak zonder schade. Bel dan 0475-745112.

  Kijk op de website van ilost of je sleutels toevallig zijn gevonden. Dit is dé website voor gevonden sleutels.

  Bescherm je eigendommen

  Vervang je sloten door nieuwe sloten met een keurmerk. Bescherm je eigendommen voor inbrekers.

  Verwittig iedereen waarvan jij een sleutel aan je sleutelbos hebt hangen. Denk aan je werk of aan buren. Zij kunnen dan hun maatregelen nemen.

  Vaak kun je voor de kosten een beroep doen op je woonverzekering. De kosten voor het vervangen van de sloten krijg je dan vergoed. De vergoeding is per verzekering verschillend.

  Doe aangifte bij de politie. Dit is meestal ook een voorwaarden om de schade te kunnen claimen.

  Voorkomen is beter dan genezen

  Een slotenmaker laten komen is een drastische maatregel. Beter is het om een kopie van je sleutel te geven aan iemand die vertrouwd. De buren of vrienden op korte afstand.

  Zet nooit, maar dan ook nooit, een adres op je sleutelbos. Ze zeggen weleens, de gelegenheid maakt de dief, maak het inbrekers niet gemakkelijk.

  Heb je onze hulp nodig?

  Ben je je sleutels kwijt? Uiteraard schieten we je graag te hulp als je in nood bent. Zonder oordeel komen we snel naar je toe om de deur te openen. Ook als je schade hebt kun je een beroep op ons doen.

  Bel slotenmaker Limburg: 0475-745112

   

  Lees meer over de 24/7 service >