• Hoe help je inbrekers?

 • Hoe help je een inbreker?

   

  De dagen worden korter en het is al vroeg schemerig en donker. Een ideaal moment voor inbrekers om toe te slaan. Maar jou gebeurt dat niet, toch?

  Als ik zo om me heen kijk lijkt het net of veel mensen inbrekers willen helpen.

  De gelegenheid maakt de dief.

  Hoe help je een inbreker?

  1. Zet een losse afvalcontainer voor de deur

  Een afvalcontainer is een makkelijk opstapje voor de inbreker om bij ramen en deuren te komen die anders ontoereikend zijn.

  Als de afvalcontainer vrij toegankelijk is, is hij gemakkelijk in de juiste positie te zetten. Je kunt natuurlijk ook gewoon de trap tegen de muur laten staan als je de bladeren uit de goot hebt gehaald. Daar maak je het de inbreker gemakkelijk mee.

  2. Negeer verdachte situaties

  Vaak komt de inbreker eerst inventariseren waar de inbraak het beste plaats kan vinden. Een beetje rondsnuffelen en kijken wat er te halen valt. Helemaal gemakkelijk als je dan ook de doos van je nieuwe breedbeeld-tv voor de deur zet.

  Als je een verdachte situatie aanschouwt, doe dan niets. Bel geen politie en spreek de verdachte niet aan. Daar maak je het de inbreker gemakkelijk mee. Een inbreker laat zich nl niet graag twee keer betrappen.

  3. Negeer je instinct

  Als er mensen aan de deur komen die een enquête afnemen met vragen over wanneer je van huis bent, vakantie viert of dagjes uit organiseert voor de familie geeft dan gerust antwoord. Laat iedereen zonder ID gerust onbeheerd naar het toilet gaan en negeer je instinct. Daar maak je het de inbreker gemakkelijk mee.

  4. Sluit de deur niet extra af als je weggaat

  Wil je het de inbreker echt gemakkelijk maken, draai het slot dan niet extra om als je van huis gaat maar laat de deur gewoon in het slot vallen. Doe ook de poort van de tuin niet op slot. Dan krijgt de inbreker gemakkelijk toegang tot je huis. Bijvoorbeeld met een pasje of een ander trucje. De inbreker zal je dankbaar zijn.

  5. Slecht hang en sluitwerk

  Inbrekers zijn gek op slecht hang- en sluitwerk en kozijnen die gemakkelijk open te breken zijn. Is dit bij jou het geval? Vervang de sloten dan niet door goedgekeurd hang- en sluitwerk want daar moet de inbreker te hard voor werken.

  Doe niets! Daarmee geef je de inbreker direct een uitnodiging.

  6. Donker en verlaten woning

  Ben je altijd op dezelfde tijd weg? Staat je huis een tijd leeg? Installeer dan geen alarm, zorg er niet voor dat er op verschillende tijden licht brandt en laat niemand even je huis in om wat levendigheid te creëren door bijvoorbeeld kopjes neer te zetten of een krant op tafel open te leggen. In plaats daarvan laat je de post zichtbaar ophopen. Zo weten de inbrekers zeker dat ze niet gestoord gaan worden. Daar maak je het de inbreker gemakkelijk mee.

  7. Buitenverlichting

  Zorg dat de buitenverlichting uitstaat of kapot is. Anders worden de inbrekers gezien en schrikken ze misschien zodat ze weggaan. Heb je nog geen buitenverlichting? Mooi! Daar maak je het de inbreker gemakkelijk mee.

  8. Sleutel in het slot

  Het is extra gemakkelijk voor inbrekers om in te breken als de sleutel aan de binnenzijde al in het slot zit. Zeker als er een raampje naast zit. Ga ’s avonds naar bed en laat de sleutel in het slot. Als je dan ook nog de autosleutel bij de voordeur legt, maak je het de inbrekers zeer gemakkelijk.

  9. Adres aan sleutelbos

  Handig om aan je sleutelbos een label met het adres van je woning te hangen. Dan weten de vinders van je sleutels direct waar ze kunnen gaan ‘winkelen’. Zo maak je het inbrekers gemakkelijk.

  10. Extra beveiliging voor de schuifpui

  Kijk eens of je schuifpui en kozijnen een goede beveiliging hebben. Door een balkje aan de binnenkant op de rails en deurpost te plaatsen kan de schuifpui niet gemakkelijk open. Heb je dat niet? Dan maak je het inbrekers gemakkelijk.

  Gratis advies?

  Wil je het inbrekers niet gemakkelijk maken? Wil je voorkomen dat jij slachtoffer wordt van inbraak? Beveilig je huis! Wil je weten of je huis nog veiliger kan? Wij komen graag op locatie kijken en je gratis voorzien van een goed advies.

  De gelegenheid maak de dief!

  Geef de gelegenheid niet!

   

  Neem contact met ons op! Of bel direct 0475-745112

   

  Meer weten over preventie >